Ontmoet
de makers

Eikenhouten passie met de paplepel

Als zoon van een schrijnwerker kreeg Marcel Franssen zijn passie voor eik al met de houten paplepel ingegoten. Zo’n 50 jaar geleden begon hij op eigen houtje met buitenschrijnwerk, maar al snel versplinterde het accent naar binnenschrijnwerk: binnendeuren, plankenvloeren, maatkasten en keukens.

Met groot succes. Na een tijdje opende Marcel zijn eerste showroom in Overpelt en maakte hij massieve keukens voor klanten uit de regio. En hij bleef verder timmeren aan de bekendheid van zijn zaak: in 1993 opende Franssen Keukens een tweede showroom in Hasselt. Niet veel later volgden ook Lommel, Maasmechelen, Merksplas en – vrij recentelijk – Geel.

Vandaag staat de derde generatie, Marcels zonen Alain en Patrick, aan het spreekwoordelijke interne fornuis van Franssen Keukens. Alain neemt de algemene leiding op zich. Patrick houdt zich bezig met de technische aspecten zoals de productie. Daarnaast zorgt hij voor de ondersteuning van verkoop: hij volgt planning en plaatsing op en houdt een oogje in het zeil zodat alles goed verloopt. Ook bij de (na)service is hij nauw betrokken. De broers worden bijgestaan door Jan Stinckens, die de financiële keuken voor zijn rekening neemt.

Ik ga akkoord