What's new
Valentijnskoekjes

Valentijn, de dag om je geliefde eens extra in de watten te leggen. Verras hem/haar met deze heerlijke zelfgemaakte koekjes.
Ingrediënten
Koekjes
- 200 gr bloem
- 150 gr boter (kamertemperatuur)
- 100 gr suiker
- 1 eierdooier
- Optioneel: vanillesuiker
Glazuur
- 250 gr poedersuiker
- 3 el water
- Optioneel: kleurstof
Verder heb je nog een hartjes uitsteekvorm en een spuitzak nodig.
Bereiding
Kneed de bloem samen met de boter, suiker en eierdooier tot een soepel deeg. Wil je de koekjes wat zoeter maken? Voeg dan wat vanillesuiker toe aan het deeg. Rol het deeg tot een bal en wikkel in plasticfolie. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 175 graden.
Haal het deeg uit de koelkast en rol uit met de deegrol. Gebruik een uitsteekvormpje om de koekjes uit het deeg te halen. Verdeel de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat 15-20m bakken tot ze goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.
Om het glazuur te maken meng je de poedersuiker met water tot het een stroperige vloeistof wordt. Wil je graag je koekjes versieren met verschillende kleuren? Voeg dan wat kleurstof toe. Versier je koekjes naar keuze met glazuur.