What's new

Pizzasaus van 'la mamma'

Pizzasaus van 'la mamma'
09/10/2020

Het is internationale bier & pizza dag: het perfecte excuus om eens niet te koken en lekker te smullen. Je kan natuurlijk ook zelf je pizza maken, dit is sowieso gezonder. Het deeg kan je kant en klaar in de winkel vinden of je kan het zelf maken. De basis is de saus, wij delen het recept van 'la mama'. Twijfel je nog over je toppings? Wij sommen de klassiekers voor je op.

Pizzasaus van 'la mamma':

  • 1 pak gezeefde tomaten (passata) à 400 ml. of 1 blik à 400 ml. gepelde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje of ½ ui
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. gedroogde oregano of 2 el. verse basilicum
  • 1 tl. suiker
  • peper en zout naar smaak

Klassieke toppings:

  • tonno: tonijn (uit blik) en rode ui
  • quattro stagioni: ham, olijven, champignons, artisjok (en paprika)
  • frutti di mare: zeevruchten
  • pepperoni: pikante salami en Spaanse peper
  • caprese: mozzarella en basilicum
  • pollo: met (gerookte) kip

Buon appetito!

Ik ga akkoord