What's new

Eerste hulp bij keuzestress: welke keukenstijl past bij jou?

Eerste hulp bij keuzestress: welke keukenstijl past bij jou?
11/09/2017

Je hoeft heus geen chef-kok te zijn om een prachtige keuken te hebben. Want geef toe: die in-20-minuten-klaar-gerechten smaken nóg beter in een mooie omgeving. Maar welke stijl kies je best: landelijk, modern, design of luxe? Deze tips helpen zelfs de grootste twijfelaar op weg naar zijn of haar droomkeuken.

Ken je keukenstijlen

De juiste voorkennis helpt je om de juiste keukenkeuze te maken. Daarom: een lijstje met de meest voorkomende keukenstijlen: welke spreekt jou het meest aan?

 • Landelijke keukens
  Landelijk, dat is synoniem voor gezelligheid. En voor natuurlijke materialen met accenten zoals opvallende handgrepen en kaderdeuren die het rustieke karakter extra pit geven.
 • Moderne en trendy keukens
  Strak en minimalistisch, dát zijn de hoofdingrediënten van een moderne keuken. Je ziet er veel strakke lijnen, gladde materialen (vooral zwart en wit) en greeploze fronten om de simpliciteit van de keuken te benadrukken.
 • Design en luxekeukens
  Luxebeestje? Geef je keuken dan een upgrade met gekozen materialen en specialere accenten zoals ledverlichting, een statementkraan of een combinatie van verschillende kleuren.
 • Tijdloze keukens
  Een tijdloze keuken doorstaat de tand des tijds met glans en is over tien jaar nog steeds hot & happening. Het succesrecept: neutrale kleuren en materialen, en een eenvoudig design.

Denk aan je ‘huisstijl’

Woon je in een gerenoveerde hoeve of herenhuis? Dan is een landelijke of tijdloze keuken een logische keuze. Een moderne keuken staat dan weer goed in een industriële of nieuwbouwwoning.

Mix & match

Ook mooi is om net je interieur te laten clashen met het design van je huis, zoals een ultramoderne keuken in een herenhuis. Of kies voor een combinatie van verschillende stijlen: een landelijke keuken met hypermoderne details. Kan allemaal!

Nog niet overtuigd? Onze keukenadviseurs helpen je met plezier de knoop doorhakken!

Ik ga akkoord