What's new

Een kookeiland: doen of niet doen?

Een kookeiland: doen of niet doen?
02/10/2017

Een kookeiland creëert heel wat extra opbergruimte, meer zitruimte met barstoelen én geeft een extra dimensie aan je leefruimte. Maar is een kookeiland wel zo’n goed idee in jouw keuken?

Is je keuken groot genoeg?
In een te kleine ruimte zorgt een kookeiland voor nog minder plaats en meer chaos. Een slim alternatief is dan een halfopen kookeiland waarbij het slechts aan één uiteinde open is. Het andere uiteinde is dan verbonden met de rest van de keuken. Zo krijg je meer bewegingsruimte.

Wat is de functie van je kookeiland?

Wil je het kookeiland vooral gebruiken om aan te zitten, dan heb je geen heel groot exemplaar nodig: dat kan al vanaf 1 meter op 1 meter. Als je toestellen in je eiland wil integreren, zoals een kookplaat of spoelbak, heb je uiteraard een groter oppervlak nodig. 

Kookplaat vs. spoelbak
Een eiland geeft je niet alleen meer plaats om voor te bereiden, maar je kunt er ook een kookplaat of spoelbak in integreren.

Kookplaat in het eiland

Een kookplaat integreren in je eiland kan handig zijn. Maar dan is er natuurlijk wel geen spatwand aanwezig om vetdruppels op te vangen. Een hangdampkap is een oplossing, maar dan moet je wel rekening houden met eventuele zichtbelemmering.

Spoelbak in het eiland

Bij een spoelbak moet je uiteraard afvoer voorzien met koud en warm water. Als je dat doet, kun je ook de vaatwasser in het eiland plaatsen.

Ik ga akkoord