What's new

De aller-aller-allerlekkerste kerstkoekjes ooit

De aller-aller-allerlekkerste kerstkoekjes ooit
22/12/2017

Wil je lekker rustig met je partner of gezellig met de kids in kerstsfeer komen? Dan hebben wij het ideale scenario voor je uitgewerkt, namelijk: kerstkoekjes bakken. Simpel, snel klaar en lekker!

INGREDIENTEN
2 eierdooiers
5 g bakpoeder
100 g suiker
200 g boter
250 g bloem

EXTRA
bakplaat met bakpapier
deegrol
plasticfolie
(kerst-)vormpjes voor de koekjes uit te snijden

BEREIDING

  1. Verwarm je oven voor op 170°.
  2. Zeef de bloem en de bakpoeder boven een grote kom.
  3. Voeg hierbij de suiker, een snuifje zout, de boter en de eierdooiers toe.
  4. Meng alles tot een stevig deeg. Rol het deeg tot een bol, wikkel dit in plasticfolie en laat dit ongeveer 30 minuten rusten in de frigo.
  5. Strooi wat bloem op jouw werkblad en rol het deeg uit met de deegrol tot ongeveer een halve cm dik.
  6. Kies een (kerst-)vormpje uit en druk deze in het deeg. Leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier. Tip: kneed de overgebleven randen terug tot een bol, die je terug kan uitrollen voor extra koekjes.
  7. Laat de koekjes in de oven bakken gedurende 15 à 20 minuten.

Ben je een echte zoetebek? Versier jouw kerstkoekjes dan met glazuur.

WAT HEB JE HIERVOOR NODIG?
5 el kraanwater
200 g bloemsuiker
kleurstof

BEREIDING
Meng het bloemsuiker met water tot een glazuur. Maak jouw glazuur extra kerstproof door er een kleurstof (rood, groen, kleur naar keuze) aan toe te voegen. Bestrijk het glazuur op de koekjes en laat het hard worden.

Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Ik ga akkoord