What's new

5 tips voor jouw keukenontwerp

5 tips voor jouw keukenontwerp
05/06/2019

Je koopt niet elke dag een keuken, daarom is het belangrijk om goed na te denken over je ontwerp. Uiteraard kan je rekenen op onze adviseurs die je helpen bij keuzestress. Zij begeleiden je tijdens verschillende afspraken naar jouw droomkeuken. Alvorens je in de showroom langskomt, is het aangewezen om een aantal factoren in overweging te nemen. Wij zetten ze hieronder op een rijtje.

 1. Ruimte en budget
  Een keukenontwerp moet haalbaar zijn, zowel op gebied van ruimte als budget. Is een groot kookeiland reëel in een kleine keuken? Wat is het maximumbudget dat je aan een keuken wilt uitgeven? Denk hier op voorhand zeker al eens over na.
   
 2. Keukenindeling
  Een keuken moet niet alleen mooi ogen, maar het moet ook functioneel zijn. Een belangrijke term bij deze stap is de ‘keukendriehoek’. Dit is een denkbeeldige verbinding tussen de spoelbak, koelkast, vuur en het gebied waar de grootste activiteit plaatsvindt. Onze keukenadviseurs bekijken dit samen met jou.
   
 3. Keukenvorm
  Hiervoor verwijzen we je door naar dit artikel, waar alle keukenvormen geïllustreerd worden.
   
 4. Materialen en kleurenpallet
  Een van de moeilijkste keuzes, maar ook een van de belangrijkste, aangezien dit jouw keuken net uniek maakt! Ook het materiaal van je werkblad bepaalt mee de ‘look’ van je keuken. Wij bieden enorm veel materialen aan, waardoor het soms moeilijk is door de bomen het bos te zien.  Onze adviseurs zullen je hierin begeleiden en advies geven qua onderhoudsvriendelijkheid. Ieder materiaal dien je namelijk op een andere manier te behandelen.
   
 5. Keukenapparatuur
  Wil je 1 of 2 ovens en moeten deze langs of onder elkaar staan? Wil je je afwasmachine op hoogte of niet? Dit zijn slechts enkele vragen waar je aandacht aan moet schenken.
Ik ga akkoord