What's new

4 stappen voor een brandschoon gasfornuis

4 stappen voor een brandschoon gasfornuis
04/10/2017

Een gasfornuis is handig en een knappe blikvanger in je keuken. Maar het schoonmaken kan wel een hele uitdaging zijn ... Gelukkig hebben wij een stappenplan voor een brandschoon gasfornuis waarop zelfs je moeder trots zou zijn. Volle gas vooruit!

Stap 1
Verwijder het gasrooster van het fornuis. Als dit vuil is, kan je dit even in warm water met afwaswater zetten (let op: niet laten weken!). Zorg er ook voor dat je gietijzeren roosters zeer goed afdroogt.

Stap 2
Veeg het vuur af met een sopje van water en afwasmiddel. Laat het even intrekken, terwijl je de rest schoonmaakt. Vergeet de knopjes niet!

Stap 3
Voor het schoonmaken van de aluminium gaspitten mag je nóóit soda gebruiken, want daar kunnen de gaspitten van verkleuren! De gaspitten kan je best in afwaswater laten weken. Een andere optie is om de gaspitten te reinigen met ammoniak.
Belangrijk: gaspitten mogen niet in je afwasmachine, dit zorgt voor een dof effect. Tip: krijg je je aangekoekte gaspitten niet zuiver met ontvetter? Leg deze gedurende een half uur in een bak met cola. Het vuil zal er nadien eens zo makkelijk afkomen!

Stap 4
Het enige wat nu nog rest, zijn de branderdeksels. Deze kan je net als bovenstaande schoonmaken met een allesreiniger en wat water.

 

Is je oven ook aan een opfrissingsbeurt nodig? Met deze tips is dat klusje zo geklaard.

Ik ga akkoord