What's new

3 tips om je oven weer spic en span te krijgen

3 tips om je oven weer spic en span te krijgen
10/10/2017

Het is waarschijnlijk een van de minst favoriete taken op je lijstje, maar het moet wel écht af en toe gebeuren: je oven schoonmaken. Als je deze tips toepast, komt die schone oven zó voor de bakker!

Je kruimeldief als poetspartner
Vooraleer je van start gaat, zuig je best de laatste restjes (kruimels van koekjes die je gisteren gebakken hebt, achtergebleven stukjes van een pizza, enzovoort) op met de stofzuiger of kruimeldief.

When life gives you lemons ...
... you clean your oven! Leg een paar citroenschijfjes gedurende 10 minuten in een schaaltje met water in een voorverwarmde oven van 200 °C. De warmte zal ervoor zorgen dat het citroensap verdampt, waardoor het vet gemakkelijker loskomt. Verwijder het schaaltje uit de oven en veeg de wanden af met een poetsdoek. Herhaal indien nodig.

Baksoda
Hardnekkige vetplekken verwijder je best met baksoda. Strooi wat poeder op de bodem van de oven en bevochtig de bodem met een met water gevulde plantenspuit. Laat intrekken naargelang de plek (dit mag gerust een nachtje weken). De ochtend erop kan je het vet gemakkelijk weghalen!

Pyrolyse ovens
Als je echt weinig onderhoud wilt, zijn pyrolyse ovens de oplossing. Deze ovens vergen zeer weinig onderhoud, want ze reinigen zichzelf. Verwarm je pyrolyse oven tot 500 graden in een proces van 2 tot 3u. Geen paniek, om veiligheidsredenen vergerendelen de ovens zichzelf voor deze reiniging. Als het proces klaar is, blijft er enkel wat as over op de bodem.

Wil je ook je gasfornuis onder handen nemen? Ga dan aan de slag met deze tips.

Ik ga akkoord