What's new

3 tips alvorens je de BBQ aansteekt

3 tips alvorens je de BBQ aansteekt
21/06/2019

Als je dit weekend of komende week een barbecue gepland hebt, zal je hoogstwaarschijnlijk niet de enige zijn. Het mooie weer zet aan tot gezellig tafelen buiten, terwijl er vlees of vis op de barbecue ligt te braden. Lees snel nog onze barbecuetips voor je er aan begint!

 1. Appelsap voor het vlees sappig te houden
  Het kan voorvallen dat het vlees op de barbecue wat uitdroogt. Wil je je vlees mals en sappig houden? Spuit het dan tijdens het bakken in met appelsap (gevuld in een sprayflacon). Vooral een aanrader bij varkensvlees!
   
 2. Vis roosteren op citroenen
  Een vis gebakken op de barbecue is erg lekker, maar vaak moeilijk te bereiden omdat het snel aan de barbecue blijft kleven. Dit kan je eenvoudig oplossen door de vis te braden op schijfjes citroenen. Het is niet enkel praktisch, maar het geeft ook extra smaak!
   
 3. Ajuinen to the rescue!
  Het minst leuke klusje, maar het moet ook gebeuren: de barbecue schoonmaken. Vooral de roosters kunnen wat extra aandacht vragen. Gebruik hiervoor een ajuin. Het enige wat je moet doen is deze door het midden snijden en met de gesneden kant over de hete grill wrijven. Je zal zien, het zuur van de ui neemt al het vuil van de rooster mee. Easy peasy, toch?

Smakelijk!

Ik ga akkoord