Keukenontwerp

Jouw keukenontwerp

Je dag begint én eindigt er. Je bespreekt er je werkdag met je partner onder een goed glas wijn. Je kinderen leren er voor het eerst hun handen uit de mouwen steken. De keuken is voor je huis wat een kloppend hart is voor je lichaam: je kúnt simpelweg niet zonder. Dus kies je maar beter de juiste stijl en indeling!

De STIJL van jouw keuken

Of je nu houdt van een landelijke of moderne stijl of toch liever gaat voor een designkeuken: bij Franssen Keukens vind je gegarandeerd jóúw kopje thee.

Landelijke keukens

Landelijk, dat is synoniem voor gezelligheid. En voor natuurlijke materialen met accenten zoals opvallende handgrepen en kaderdeuren die het rustieke karakter extra pit geven.

Moderne en trendy keukens

Strak en minimalistisch, dát zijn de hoofdingrediënten van een moderne keuken. Je ziet er veel strakke lijnen, gladde materialen (vooral zwart en wit) en greeploze fronten om de simpliciteit van de keuken te benadrukken.

Design- en luxekeukens

Luxebeestje? Geef je keuken dan een upgrade met gekozen materialen en specialere accenten zoals ledverlichting, een statementkraan of een combinatie van verschillende kleuren.

Tijdloze keukens

Een tijdloze keuken doorstaat de tand des tijds met glans en is over tien jaar nog steeds hot & happening. Het succesrecept: neutrale kleuren en materialen, en een eenvoudig design.

De INDELING van jouw keuken

Je keuken is een ontmoetingsplek voor je gezin, maar bovenal: een werkplek. Gebruiksvriendelijkheid is dus erg belangrijk: waar plaats je al je apparaten en hoe zorg je ervoor dat je loopafstanden beperkt blijven tijdens het koken?

Ergonomie

Onze interieurarchitecten zorgen voor een optimaal keukenontwerp zodat jij altijd ergonomisch achter de kookpotten staat. Veiligheid en comfort staan daarbij centraal: niet alleen de locatie van kookplaat, spoelbak en koelkast is belangrijk, maar ook bijvoorbeeld de hoogte van je werkblad moet afgestemd worden op je lichaamslengte.

Keukenvormen

De vorm van je keuken is natuurlijk afhankelijk van de ruimte. Heb je een grotere keuken, dan kan je opteren voor een kookeiland. Als je plaats wil besparen, is een L-vorm of parallelle vorm een slimmere keuze. Wil je het nog wat compacter, dan kies je voor de I-vorm.
Wat zijn die L- en de I-vorm precies? Dat leggen we hier uit.

Afmetingen

Uiteraard kies je de opstelling van je keuken in functie van de lengte, breedte en hoogte van je ruimte en met aanduiding van ramen en deuren. In een latere fase meten onze ervaren opmeters alles bij je thuis nauwkeurig op, zodat je altijd de meest ideale opstelling voor jouw ruimte geniet.

Vlog 1: Jana en Mathijs op jacht naar een maatkeuken

Lees meer ›

5 tips voor jouw keukenontwerp

Lees meer ›
Ik ga akkoord