Overzicht blogs > Keukentrends: wat is hip in 2024?

Keukentrends: wat is hip in 2024?

Jaar na jaar wordt de keuken steeds belangrijker in huis. Het is de plek waar gekookt wordt, ge-aperetiefd wordt, huiswerk gemaakt wordt en nog zoveel meer.

In 2024 ligt de focus op natuurlijke en duurzame materialen, met een focus op warme, aardse tinten en gerecyclede materialen. We lijsten de belangrijkste trends graag voor u op:

  1. Natuurlijke Elegantie: de kleuren van 2024 zijn geinspireerd op de natuur. Zo zal je aardetinten en houtkleuren vaker zien terugkomen. Voor de durvers zien we kleuren zoals olijfgroen en abrikoos steeds populairder worden.
  2. Kleur en Persoonlijkheid: We introduceren een palet van kalmerende kleuren, aangevuld met gedurfde accenten die uw keuken uniek maken. Van diepe groentinten tot zachte pastels, bij ons vindt u de perfecte match voor uw persoonlijkheid.
  3. Slimme Opbergruimtes: Slimme oplossingen zoals verborgen lades en ergonomisch ontworpen kasten optimaliseren de ruimte en functionaliteit.
  4. Technologische hoogstandjes: SMART inbouwtoestellen zijn niet meer weg te denken uit een trendy keuken. Zo zal je heel wat nuttige functies kunnen bedienen met je smartphone vb. automatisch programma via je digitale kookboek (app), starten vanop afstand…
  5. Duurzaamheid: aandacht voor milieuvriendelijke materialen en energie-efficiënte inbouwtoestellen.
  6. Multifunctinele ruimtes: de keuken wordt steeds meer een leefruimte waar koken, wonen en werken samenkomen.

Kriebelt het om te starten? Kom dan zeker eens langs in een van onze showrooms of maak een afspraak via onze handige online afsprakentool.

Keuken warme houttinten
Keuken peach abrikoos