Overzicht blogs > Vaarwel traditionele dampkap. Welkom kookplaat met afzuiging!

Vaarwel traditionele dampkap. Welkom kookplaat met afzuiging!

In de moderne keuken draait alles om efficiëntie en stijl. Kookplaten met geïntegreerde afzuiging passen perfect in dit plaatje. Deze innovatieve oplossingen combineren kookzones met een afzuigsysteem, waardoor kookdampen direct bij de bron worden weggezogen. Dit betekent geen grote afzuigkappen meer die het zicht belemmeren of de ruimte domineren.

Waarom kiezen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging?

  1. Esthetisch design: ze bieden een strakke en moderne uitstraling zonder zichtbare afzuigkap.
  2. Ruimtebesparing: ideaal voor kleinere oppervlaktes of voor een minimalistische look.
  3. Efficiënt: directe afzuiging bij de bron vermindert kookgeuren en -dampen.
  4. Gebruiksgemak: eenvoudige reiniging en onderhoud. Vaak met vaatwasserbestendige onderdelen.
  5. Innovatieve functies: het automatisch aanpassen van de zuigkracht naargelang de hoeveelheid damp of de ingestelde stand van de kookplaat.

Het aanbod van dergelijke kookplaten is vandaag de dag zeer uitgebreid. Onze collega Patrick koos enkele toppers voor jullie uit:

Miele KMDA: Inductiekookplaat met geïntegreerde dampafvoer met Silence-motor en 4 afzonderlijke kookzones voor luchtcirculatie.

Image

AEG ComboHob: combineer kookzones voor grotere potten en pannen dankzij de Double Bridge. Verfris de keuken na het keuken met een speciale ‘Breeze’ functie. Eenvoudig te reinigen dankzij een 2-in-1 filter.

Image 5

Siemens IQ kookplaat met ingebouwde dampkap: innovatieve touchControl bediening. Minimaal geluidsniveau. Verhoog het vermogen van een inductiezone tot 50% dankzij de “PowerBoost” functie.

Image 2

Meer weten? Bezoek onze showroom en laat je adviseren door onze keukenexperten. Plan nu online jouw bezoek aan één van onze showrooms.